Vacatures

Deskundige integrale veiligheid

Belangrijke info

 • Contract: Contractueel onbepaalde duur
 • Tewerkstelling: Voltijds
 • Weddeschaal: B1-B3
 • Vereisten: Minimum bachelor of hiermee gelijkgesteld
 • Solliciteren tot en met: 06-07-2020
 • Sollicitatieprocedure: Aanwervingsprocedure - aanleg wervingsreserve

Een veilig Beringen voor iedereen! Een doelstelling waar de dienst Integrale Veiligheid van Stad Beringen resoluut voor gaat. Deze nieuw opgerichte dienst binnen stad Beringen focust op een aantal belangrijke dossiers rond allerhande fenomenen van veiligheid en leefbaarheid. Het uitbouwen van het cameranetwerk en het daarbij horend wettelijk kader, maar ook het verhogen van de veiligheid in de straten, wijken en tijdens evenementen georganiseerd op het Berings grondgebied, zijn maar enkele zaken uit het veelzijdige takenpakket waar deze dienst op inzet. Uiteraard wordt hierbij steeds nauw samengewerkt met andere relevante partners zoals de lokale politie, brandweer, ... .

Voor de verdere uitbouw van het team zijn we op zoek naar een deskundige integrale veiligheid Wil jij helpen om onze doelstellingen op vlak van veiligheid te realiseren? Lees dan snel verder!

Functie

Als deskundige integrale veiligheid draag je zorg voor de correcte uitvoering (en waar nodig verbetering) van het lokaal integraal veiligheidsbeleid. Dit zowel op vlak van preventie als op het vlak van handhaving. Samen met de manager integrale veiligheid, noodplanningscoördinator en gemeenschapswacht-vastellers vorm je de nieuwe dienst integrale veiligheid en sta je in voor:

- de  uitvoering van het bestaande veiligheids-en preventiebeleid met oog op het voorkomen van specifieke criminaliteits- en/of overlastfenomenen, en verbetert dit beleid/ de acties  waar nodig
- de evaluatie van het veiligheids-en preventiebeleid door een permanente kwalitatieve en kwantitatieve evaluatie
- buurtbemiddelingen in het kader van overlast
- voorbereiding van dossiers en agendapunten voor de bestuursorganen en verdere communicatie hieromtrent

Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor de gemeenschapswacht-vaststellers en zorg je voor de gepaste sturing en ondersteuning.

Profiel

-        je bent in bezit van een bachelordiploma
-        je hebt kennis van de relevante wetgeving, de verschillende diensten en instellingen die werken rond veiligheid en preventie in het algemeen  is alvast een pluspunt alsook je kennis van methodes en technieken inzake veiligheids- en preventiestrategieën/projecten en de recente ontwikkelingen inzake het veiligheids- en preventiebeleid
-        je bent discreet, loyaal, flexibel en organisatiebetrokken
-        je hebt uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden
-        je hebt verbindende kwaliteiten
-        je bent sterk in het aanbrengen van structuur, planmatig denken en probleemoplossend werken
-        je bent in staat een breed professioneel netwerk op te bouwen
-        je bent integer, analytisch, resultaatgericht en kan goed samenwerken
-        je bent goed met cijfers en statistieken
-        je bent bereid je continu bij te scholen in het werkdomein

Aanbod

 • Een functie waarin je samen met je collega’s kan werken aan een verdere uitbouw en afstemming van de toekomstige werking van deze nieuwe dienst.
 • Een verloning in weddeschaal B1-B3, het bruto maandloon bedraagt in de weddeschaal B1-B3 minimum 2460,78 euro en maximum 4146,34 euro (huidige index 1,7069). Overheidsanciënniteit wordt onbeperkt overgenomen, relevante anciënniteit uit de privésector of als zelfstandige tot maximum 10 jaar: de startwedde bedraagt in dat geval bijvoorbeeld:
  B1 - 5 jaar anciënniteit: 2674,14 euro
  B1 - 10 jaar anciënniteit: 2816,39 euro
 • Maaltijdcheques (7 euro), fietsvergoeding (0,23 euro/km)
 • Terugbetaling abonnement openbaar vervoer (100%).
 • Zeer flexibele werktijdregeling.
 • Groepsverzekering 2e pensioenpijler aan 3% op je brutoloon.
 • Uitgebreide hospitalisatieverzekering.
 • Kansen tot bijkomende vorming.
 • Deelname aan verschillende acties en activiteiten in het kader van B-fit (het gezondheidsproject van stad en OCMW Beringen) alsook van de team Beringen (vriendenkring personeel stad & OCMW).

Bijkomende informatie

De examenprocedure verloopt als volgt:

 • Eventuele preselectie bij meer dan 20 kandidaten
 • Schriftelijk gedeelte : enkel de 10 best gerangschikte geslaagde kandidaten zullen doorstromen naar het mini-assessment
 • Een mini-assessment: om door te stromen naar het mondeling gedeelte moet de kandidaat minstens geschikt met aandachtspunten behalen op het mini-assessment

Indien je bijkomende informatie wil over de functie, kan je terecht bij Nanouche Heeren, manager integrale veiligheid nanouche.heeren@beringen.be Voor meer informatie over de aanwervingsvoorwaarden, examenprocedure, ... kan je terecht bij Jolien Berghmans op het nummer 0479/91 25 98 of info@jolienberghmans.com

Solliciteren kan tot en met 6 juli 2020 via onderstaande link. Je dient volgende documenten te uploaden: 

 • CV
 • Motivatiebrief
 • Scan van je diploma

Zodra de examendata gekend zijn worden ze hier gepubliceerd.

Alle verdere communicatie verloopt via mail, dus let erop dat je een correct mailadres opgeeft. Onmiddellijk na het indienen van je sollicitatie ontvang je een bevestigingsmail. Bij problemen neem je best contact op met Jolien Berghmans.

Je kandidatuur wordt beoordeeld op basis van je competenties ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst of handicap. Alle geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve.

Uitgelicht