Vacatures

Meewerkend ploegbaas beheer gebouwen

Belangrijke info

 • Contract: Contractueel onbepaalde duur
 • Tewerkstelling: Voltijds
 • Vereisten: Min. 2 jaar relevante beroepservaring
 • Solliciteren tot en met: 06-04-2020

Beringen is als stad bezig aan een hele metamorfose. Maar ook als organisatie worden de uitdagingen niet uit de weg gegaan. Dagelijks zetten medewerkers zich in voor een kwaliteitsvolle dienstverlening.  Daarnaast zijn er ook al mooie projecten en evenementen gerealiseerd door samenwerking van verschillende diensten en medewerkers. Beringen groeit, zowel als stad als organisatie.
Volgende vijf kernwaarden vormen het DNA van Beringen als eengemaakte organisatie: #behulpzaam, #bekwaam, #bereikbaar, #betrokken, #betrouwbaar. Liggen deze in lijn met je eigen waarden lees dan verder en misschien is de functie van meewerkend ploegbaas wel iets voor jou.

Functie

Als ploegbaas sta je samen met je collega's in voor het beheer van de gebouwen van zowel stad als OCMW. Samen met jouw ploeg is dit specifiek op vlak van ruwbouw en afwerking. Hiervoor werk je samen met een ploeg van werkmannen met expertise in dak- & metselwerk, schrijnwerk, schilderwerk en laswerk .

Als ploegbaas ben je verantwoordelijk voor:

- Plannen, voorbereiden, uitvoeren en optimaliseren van de werkzaamheden uitgevoerd door de ploeg in het kader van ruwbouw/afwerking en dit met de expertise dak-/metselwerk,schrijnwerk, verfwerk en laswerk.
  / Je hebt een goed zicht op alle gebouwen en zorgt voor een optimale planning van de werkzaamheden inzake het gebouwenbeheer
  / Je bent verantwoordelijk voor een goede werkvoorbereiding en zorgt ervoor dat alle nodige materialen ter beschikking zijn voor efficiënte uitvoering.
  / Je ondersteunt, motiveert en begeleidt je medewerkers. Je bespreekt samen de werkopdrachten of situaties die zich voordoen. Je werkt mee aan de oplossing voor een probleem.
  / Je plant regelmatig overleg met je medewerkers, deskundige en diensthoofd maar ook met collega's van andere diensten en dit in het kader van een optimale werking van je ploeg.
  / ...

- Up-to-date houden van slotenplannen en opmaken van nieuwe slotenplannen.

- Opvolgen van werking/plaatsing brandwerende deuren.

- Geven van interne opleiding aan medewerkers m.b.t. stellingbouw, BA4-BA5, hef- en hijstoestellen,  hoogtewerker, heftruck, ... Op dit vlak ben je back-up maar voor de dossiersbeheerder beheer gebouwen

De stedelijke werkplaatsen bieden op verschillende vlakken ondersteuning. Zo worden een aantal taken over alle leidinggevende binnen de dienst verdeeld. Dit betreft o.a. ondersteuning bij evenementen, strooidienst in de winterperiode, permanentie, ... Ook voor uitvoering van deze opdrachten draag jij je steentje bij.

De volledige functiebeschrijving met resultaatsgebieden en competenties vind je onderaan de pagina.

Profiel

Je beschikt over minimum twee jaar relevante beroepservaring en een rijbewijs B. Naast relevant kennis en ervaring betreffende het expertisedomein van je ploeg beschik je ook over de nodige competenties op vlak van leidinggeven. Je bent in staat om je medewerkers te motiveren, begeleiden, sturen en ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast beschik je over het analytisch denkvermogen om de diversiteit aan opdrachten op een efficiënte manier in te plannen maar ook om problemen op te lossen en beslissingen te nemen. Je bent zowel resultaat- als klantgericht in werkhouding en vind hierin een goede balans voor jezelf en je team. Je hanteert passende methodieken op vlak van planning alsook voortgangscontrole.

Je kan vlot overweg met de relevante toepassingen van het MS Office pakket (Outlook, Excel, Word, ...) en hebt het leervermogen om specifieke computerprogramma's eigen aan de dienst snel aan te leren. Kennis van digitale tekenprogramma's is een meerwaarde maar geen must, wel de bereidheid om dit te leren.

Aanbod

Je komt terecht in een uitdagende job die veel voldoening geeft en veel ruimte biedt voor autonomie.

Verder krijg je:

 • Voltijdse tewerkstelling
 • Verloning in de weddeschaal D4 - D5
 • Maaltijdcheques (7 euro),
 • Minstens 30 verlofdagen rekeninghoudend met de werkplanning zeer flexibel in te plannen. Bijkomende verlofdagen op 11/7, 2/11, 15/11, 26/12.
 • Fietsvergoeding (0,24 euro/km) of terugbetaling abonnement openbaar vervoer (100%)
 • Diverse opleidingsmogelijkheden
 • Groepsverzekering 2e pensioenpijler aan 3% op je brutoloon
 • Uitgebreide hospitalisatieverzekering

Daarnaast lanceert de organisatie jaarlijks tal van initiatieven voor haar medewerkers, dit vanuit de vriendenkring team Beringen of de werkgroep B-fit.

Bijkomende informatie

De examenprocedure verloopt als volgt:

 • Eventuele preselectie bij meer dan 20 kandidaten
 • Schriftelijk gedeelte: 1 april 2020 na 17 uur (enkel de 10 best gerangschikte geslaagde kandidaten zullen doorstromen naar het mini-assessment)
 • Een mini-assessment: nog te bepalen (om door te stromen naar het mondeling gedeelte moet de kandidaat minstens geschikt met aandachtspunten behalen op het mini-assessment)
 • Mondeling gedeelte: dinsdag 28 april 2020 (maandag 27 april 2020 back-up)

Indien je bijkomende informatie wil over de functie, kan je terecht bij Dorien Vanhees, diensthoofd stedelijke werkplaatsen , dorien.vanhees@beringen.be. Voor meer informatie over de aanwervingsvoorwaarden, examenprocedure, ... kan je terecht bij Sabrina Leten via personeel@beringen.be

Solliciteren kan tot en met maandag 6 april 2020 via onderstaande link. Je dient volgende documenten te uploaden: 

 • CV (met duidelijke weergave van min. twee jaar relevante beroepservaring)
 • Motivatiebrief
 • Rijbewijs B (scan kan je uploaden onder 'diploma')

Alle verdere communicatie verloopt via mail, dus let erop dat je een correct mailadres opgeeft. Onmiddellijk na het indienen van je sollicitatie ontvang je een bevestigingsmail. Bij problemen neem je best contact op de dienst HRM, 011 430 323

Je kandidatuur wordt beoordeeld op basis van je competenties ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst of handicap. Alle geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve.

Uitgelicht