Vacatures

Deskundige Diversiteit

Belangrijke info

  • Contract: Onbepaalde duur
  • Werkduur: 19u/week
  • Tewerkstelling: deeltijds
  • Weddeschaal: Bachelor diploma

De komende jaren staat de dienst samenleven van de stad Beringen voor heel wat uitdagingen. De focus vanuit stedelijke invalshoek is te werken vanuit een doelgroepgerichte benadering. Soms als organisator, steeds meer echter in een regierol. Dit laatste trachten we te realiseren via intensieve samenwerking met professionele partners aanwezig op het grondgebied Beringen, maar zeker ook met lokale verenigingen en initiatieven.

Functie

Als deskundige diversiteit sta je in voor het uitbouwen van stevige en professionele netwerken binnen de diverse gemeenschappen in Beringen. Je neemt het voortouw in de lokale regierol rond inburgering en werkt hiervoor samen met de relevante partners in het werkveld. Samen met de aanbodverstrekkers van Nederlandse taallessen kom je tot een behoefte dekkend en bereikbaar aanbod voor Beringen.

Verder stuur je ook de vrouwencontactgroep aan tot een dynamische werking met divers activiteitenaanbod en sta je in voor de organisatie van een evenementen en activiteiten die de lokale diversiteit in Beringen positief in de kijker plaatsen.

Vanop de zijlijn volg je tevens het vluchtelingenbeleid op.

Naast het veelvuldig contact leggen met burgers, sleutelfiguren, verenigingen en professionelen, wordt er van je verwacht om regelmatig vergaderingen te organiseren en voor te zitten.

Profiel

Je bent in bezit van een Bachelordiploma. Verder ben je een geboren netwerker die gemakkelijk contacten legt met de verschillende doelgroepen. Je kan goed plannen en organiseren, beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en hebt de nodige affiniteit met de doelgroepen. Op basis van je professioneel inlevingsvermogen bied je de nodige begeleiding, ondersteuning of neem je de nodige initiatieven.

Regelmatig avond- en weekendwerk maakt deel uit van je job, maar laat deze verwachting van flexibiliteit je niet afschrikken. Integendeel, stad Beringen is ook flexibel naar je privé-situatie toe. Een wederzijds verhaal dus.

Aanbod

Je komt in een dynamisch team terecht waar samenwerking met directe collega’s alsook over beleidsdomeinen heen wordt aangemoedigd en sterk geapprecieerd.

De tewerkstelling omvat een deeltijds contract van onbepaalde duur voor 19 uur.

Naast je loon heb je recht op maaltijdcheques, tweede pensioenpijler, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of 100% terugbetaling van het openbaar vervoer in het kader van woon-werkverkeer.

Daarnaast kan je deelnemen aan verschillende acties en activiteiten in het kader van B-fit alsook van team Beringen.

Bijkomende informatie

Solliciteren kan tot en met woensdag 31 juli 2019 via onderstaande link. Je dient volgende documenten te uploaden; cv, motivatiebrief en scan diploma. Let erop dat je een correct mailadres ingeeft. Alle verdere communicatie verloopt via mail. Onmiddellijk na het indienen van je sollicitatie ontvang je een bevestigingsmail. Bij problemen neem je best contact op met de dienst HRM op 011 43 03 23.

De examenprocedure verloopt als volgt:

  • Eventuele preselectie bij meer dan 19 kandidaten
  • Schriftelijk gedeelte: 14 augustus 2019 om 17u30
  • Mondeling gedeelte: 28 augustus 2019 (enkel de geslaagden voor het schriftelijk examen worden uitgenodigd voor het mondeling examen)

Indien je bijkomende informatie wil over de functie kan je terecht bij Dimitri Dumont - 011 43 02 77. Voor meer informatie over de aanwervingsvoorwaarden en examenprocedure, kan je terecht bij Manuele Desolati op het nummer 011 43 03 23 of per mail via personeel@beringen.be.

Je kandidatuur wordt beoordeeld op basis van je competenties ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst of handicap. Indien je slaagt voor het examen, word je opgenomen in een wervingsreserve.

Uitgelicht